Prijzen tuinaannemer

Prijzen tuinaannemerAls u een hovenier wilt inschakelen dan is het natuurlijk goed om te weten wat de prijzen van een hovenier zijn. Wat kost een hovenier? Er zijn hoofdzakelijk twee zaken welke een hovenier doet. Zo zorgt een hovenier voor een ontwerp van een tuin, park of sportveld. Ook kan een hovenier het onderhoud doen van de tuin, het park of het sportveld. Laten we daarom beide opties bespreken.

Een hovenier prijzen bij het ontwerpen van een tuin.

Als een hovenier een tuin ontwerpt zal hij vaak een vaste prijs met u afspreken. U weet dan precies waar u aan toe bent. Het is mooi om te zien wat er allemaal mogelijk is. Afhankelijk van hoe groot of hoe klein uw tuin is zal er een prijs uitrollen.

Een hovenier en het onderhoud

Bij het onderhoud van uw tuin door een hovenier kunt u kiezen uit een onderhoud op basis van een prijs per uur. Ook kunt u ervoor kiezen om de tuin te onderhouden op basis van een onderhoudsabonnement. In de zomer zal een hovenier vaak wat vaker langskomen dan in de winter. In de winter is er immers minder werk om uit te voeren.  Een onderhoudscontract is een contract voor een maandelijks onderhoud of een onderhoud per kwartaal. Hierbij wordt dan ook een vast maandelijks bedrag of een bedrag per kwartaal afgesproken. Hierbij zal de hovenier de tuin een voorjaarsbeurt geven, het gazon onderhouden, de bestrating schoonhouden en ook het onkruid weren. Natuurlijk zal men ook de bladeren opruimen en in het najaar de tuin onderhouden.

Het uurloon van een hovenier

Op dit moment ligt het uurloon van een hovenier tussen de 30 en 50 euro. Het is vaak afhankelijk van de hovenier en ook hoe groot de klus is welke de hovenier moet uitvoeren. Bij een jaarcontract zult u ook vaak wat korting krijgen.

Wilt u weten wat de exacte prijs is van uw opdracht? Vergelijk dan meerdere offertes van verschillende tuinmannen en bespaar tot wel 30% op de kosten!